2.Dünya Savaşından İlginç Anılar.



2015 yılında metal dedektörlü bir grup, 2.Dünya Savaşı'nın son yıllarında İtalyanlar ile eski muttefikleri olan Nazi Almanyası arasında çatışmaların olduğu tepeleri aramaya başlarlar. Kasklar, Mermi kutuları, silah parçaları arasında, içinde bir kağıt olan ve ucu hafifçe kapatılmış bir mermi kovanı bulurlar.

Kağıdı açtıklarında okuyamazlar çünkü şifrelidir. Bir süre sonra kağıdı Reddit forumuna atarlar ve birinden şöyle bir cevap gelir: "Büyükdedem İtalya'da görev yaptı. Bütün askeri malzemesi miras olarak bizde. Aralarında Şifreli mesajlara dair kitap da var. İşte yazılı olan şey;

ONLAR - EL BOMBASI - ATIYOR - PİNİ - ÇEKİP - GERİ - ATIYORUZ

DESTEK KUVVETLERİ BEKLEMEDE KALIN - GEREK YOK."

 Fakat Almanlar, eski müttefikleri İtalyanlardan aldıkları bütün el bombalarını düşmanlarına Alman el bombalarında alıştıkları gibi tek pimi çekip atıyorlardı fakat İtalyanlar kendi el bombalarında çift pim kullanmışlardır. Bu iki pim olayını bilmeyen Alman askerleri sapın altında buluna pimi çekip İtalyan hatlarına atıyor fakat bombalar ikinci pim çekilmemiş olduğu için patlamıyordu. İtalyanlar ise ikinci pimi çekip geri atarak Almanlara savaşla kaptırdıkları mühimmatın bir kısmını şansla geri alıp Almanlara karşı kullanıyorlardı.

Yani kısacası Alman askerlerin bilmeden tek pimi çekip attığı el bombaları İtalyanlar tarafından ikinci pimi çekilip Almanlara geri atılıyordu.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Venazuella Üzerine

TÜRK HAVA KUVVETLERİ İÇİN F-35 ALTERNATİFİ 5. NESİL UÇAKLAR (BÖLÜM 1 JAS-39 Gripen)